Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.09.2014 13:13 - Икономическата стагнация в Европа. Идва дефлационна спирала?
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 1062 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Икономическата стагнация в Европа. Идва дефлационна спирала? 27/06/2014

През юни, двете най-големи икономики в Европа се записват спад в индекса на бизнес активността, която се основава на интервюта с мениджъри на големи компании в еврозоната. Index достигна шест-месечно дъно (52.8), и намалението се наблюдава в производствения сектор и сектора на услугите.

image

За Франция, втората по големина икономика в Европа, стойността на индекса беше 48. Спомнете си ниво под 50 показва спад. В Германия, въпреки че не се понижи под 50, но също така намалява. Индекс на бизнес доверието German също падна до най-ниската си от декември 2013 стойности.

След години на икономически спад, на дойде в много европейски страни като резултат продиктувано от ЕС, ЕЦБ и МВФ мерки за строги икономии, на растежа на най-голямата икономика в ЕС, Германия, се разглежда като изключение от общата тенденция. Последните данни потвърждават, че икономическата криза все по-често избран от периферията към центъра на Европа.

Франция - най-големият търговски партньор на Германия, както и спад в икономиката си има отрицателно въздействие върху германските водещите износители индустрии. Друга причина за влошаването на ситуацията в германската икономика, бизнес пресата призовава украинския продължаващата криза, която заплашва енергоснабдяването в Германия и нейните трайни интереси в Източна Европа. Освен това, събитията в Ирак са повдигнати на цената на петрола, които в много индустрии е довело до увеличаване на разходите.

Последните данни противоречат на редица медийни доклади и отчети на икономически институции, че европейската икономика излиза от рецесия. По този начин, в доклада април на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие заяви: "Изглежда, че дори и най-засегнати от кризата на еврозоната икономиката се възстановява след години на слаб растеж нестабилни."

В действителност, ЕЦБ понижи прогнозата си за растеж за еврозоната до 1 на сто. Тази корекция беше направена, след като публикува по-рано този месец, данните показват, че инфлацията в еврозоната падна до 0,5 на сто през май 0.7% през април. Според оценки на ЕЦБ, икономическият растеж е възможно на нивото на инфлация от 2 на сто.

В доклада, публикуван 16 юни от Центъра за политически изследвания икономическо, заяви, че "много слаб икономически растеж", т.е. на рецесията в еврозоната продължава.

Докато разходите са намалели, тъй като мерките за строги икономии, нивото на частния и публичния дълг продължава да расте. Безработицата остава най-високият, откакто започна да се проследяват.

Всяка намеса от страна на ЕЦБ в ситуацията, например, неотдавнашното решение да въведе отрицателни лихвени проценти, само насърчава големите инвеститори да се ангажират в по-рискови спекулации. Именно този процес, който гарантира, че играчите на борсата "евтини пари" е подсилен на фондовия пазар през миналата седмица.

Всичко това се прави случайно. В икономическата сърцето на Европа заема масивна преразпределение на богатството от работещи хора на малък елит, който може значително да увеличи капитала в последните 5 години.

Последните дискусии в Брюксел за бъдещето на икономическата политика и дебат за новия президент на Европейската комисия, насочени към ускоряване на този процес. Европейският политически и финансов елит възнамерява да наложи на Франция и Италия, реформите на трудовия пазар, които бяха проведени в Германия, Социалдемократическата партия преди 10 години. Програма на правителството на Герхард Шрьодер Agenda-2010 г. (документ "Дневен ред 2010") е довело до намаляване на заплатите и увеличаване на печалбите на немските компании и банки. На всичко отгоре, че програмата е намалена публичните разходи в Германия като процент от БВП.Сега същото е в очакване на Франция, Италия и всички останали европейски страни.

За малтретирани речи на европейски лидери в областта на заетостта и икономическия растеж крие подготовка на нова, още по-съкрушителен удар за работниците.

Източник 



Тагове:   дефлация,   Европа,   идва,   спирала,


Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39930311
Постинги: 21940
Коментари: 21634
Гласове: 31039
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930