Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.07.2008 12:30 - Някои навици на мъжете, които побъркват жените
Автор: cindy Категория: Други   
Прочетен: 18826 Коментари: 38 Гласове:
3

Последна промяна: 21.07.2008 17:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Трябва да има реципрочност и щом cefulesteven се дразни от жените, трябва да му се отворят очите за другата страна на палачинката :)  
  1. Мъжете никога не питат за пътя. Могат да се въртят като патица в кълчища и пак няма да попитат. Ако все пак се навият да го направят – обикновено казват – „Питай ти!” Само един мъж съм срещала, който не го беше срам да пита за пътя. Даже му го казах и той „Ами иначе нямаше как да стигнем!” Абсолютно прав беше.
  2. Бъркат си в носовете и се почесват по топките на публични места. Даже мисля, че не се усещат – просто ръката намира правилното си местоположение.
  3. Имат навика нежно да пошляпват половинките си отзад пред хора. Това е като знак на притежание сигурно.
  4. Има и такива докато жената говори, започват да говорят през нея, докато тя възпитано млъкне, за да не се надвикват все пак.
  5. Винаги знаят какво и как да се направи. Ако им кажеш какво да направят – със сигурност ще направят друго. И то не напук, ами ей така по навик.
  6. Обичат да нареждат – „Направи еди-какво си, еди-как си, еди-къде си!” Или пък „Поръчай си това!” или пък нервничат, ако моментално не им се приеме някакво предложение. Как така ще се поставя под съмнение компетентността им, ама –ха !
  7. Понеже ги мързи да си сложат „Hands free” като зазвъни мобифона, ако са в колата, зарязват волана и с две ръце почват да ровят по джобовете да го намерят. През това време колата се движи на автопилот.
  8. Искат да бъдат изслушвани докато мрънкат, да им се влиза в положението, да са успокоявани, приласкавани и пр., а подобно нещо от страна на жена им се вижда досадно и бягат като дявол от тамян, ако някоя непредпазливо реши да им се оплаква.
  9. Техните проблеми са много по-значими от тези на жените – все едно на техните плещи са легнали всички значими глобални и междугалактически проблеми.
  Докарах ги до девет, а предполагам че са много повече затова ще помоля посестримите за допълнения. Ladies, please :)

P.S. По предложение на rummi се включва още една точка

10.    Узурпиране на дистанционното с цел да превключват 
каналите на средно 30-40 секунди.







Тагове:   мъжете,   навици,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. henzelski - А побратимите
21.07.2008 12:47
може ли да опонират, Сindy...;)))
Побратимът Хензел не е съгласен още в самото начало. Поговорката: "С питане до Цариград се стига" е дело на мъж. Защото има и продължение: "Ей тъй, само с питане трима мои приятели "оправиха" жена ми..." ;)))
цитирай
2. xunap - Че това и жените го правят. Измисли ...
21.07.2008 12:47
Че това и жените го правят. Измисли нещо по-оригинално като от типа "Курс за жени" или нещо подобно. Всеки ден виждам разни жени как вземат завоя на Околомръсното с 70-80 км. и в същото време си говорят по телефона.
А за чесането на топките и бъркането в носа, това си е просто въпрос на възпитание.
цитирай
3. jones - Това....
21.07.2008 12:50
... сигурно е по анимационна сатира на Бруно Бодзето.

цитирай
4. cindy - Хора, много на сериозно сте взели писанието :)
21.07.2008 12:51
Ами и cefulesteven се майтапи за жените, пък там все сте съгласни :)))))))
цитирай
5. cindy - Най-накрая и една жена да се включи :)
21.07.2008 13:12
Thanks a lot! :))))
цитирай
6. mitternacht - aa
21.07.2008 13:41
aко "си завадим кирливите ризи" ш'се избием тука.
По-добре недей!
н.4 и н.5 ги признавам.Много гаден навик имам да прекъсвам, че и учителките.
Пък за ината-ама разбира се.Особено-козирозите :)
цитирай
7. thomas - @cindy
21.07.2008 13:45
Ти не ги разбираш тия работи...

1. Питането за пътя не е просто признание, че не можеш да се оправиш сам - то е и ГАРАНЦИЯ, че никога няма да се научиш да се оправяш. Ако на вас не ви пука дали някога изобщо ще можете да се оправите, ако няма кой да ви упъти, за нас всеки опит да намерим пътя сами, е тренировка по оцеляване, която един ден може да се окаже безценна.

2. Бъркането в носа... наистина въпрос на възпитание. Аз обаче имам контразабележка към жените. Не се секнат. Подивявам от този факт. Вместо да си почистят носа и след това да дишат нормално половин-един час, понякога са в състояние по време на една вечеря да извадят 50 пъти кърпичката си и да стиснат с нея носа си, за да оберат половинката капка, която иначе е на път да им отиде в салатата. Понякога е по-добре човек да се държи "функционално", отколкото прекалено изискано. За чесането историята е аналогична - кое е по-добре - да чувстваш нещо толкова некомфортно като сърбеж (където и да е по тялото) и да живееш с него, или да се почешеш за секунда и да заживееш нормално? Е, тук вече наистина е въпрос на възпитание дали ще го направиш пред хората или ще намериш по-дискретен и незабележим начин. Но че е по-добре да се почешеш, отколкото да се тормозиш, по това спор просто не трябва да има.

3. Тук вече става дума за особено лошо възпитание. Не можеш да обобщаваш, че е валидно за мъжете по принцип.

4. Има и такива жени, дето така или иначе няма да кажат нищо умно - та за какво да се преструваме, че ги слушаме внимателно - по-добре да им кажем още след някоя глупост защо няма нужда да слушаме по-нататък, тъй като тя обезсмисля продължението.

5. Нали това цените? Че знаем кое как да се направи? Вие много често знаете да правите шипков мармалад чрез изстискване на кифли - трябва ли да приемем, че и това е начин?! ;-)

6. Пак въпрос на мъж (а и на жена). Или си имаш такъв, който от предразсъдъци не те приема насериозно и гледа да те предпази от глупости, които смята, че можеш да направиш без неговите напътствия, или пък може и да е прав човекът :-)

7. Наистина отвратително - съгласен съм. Само че в това не виждам нищо мъжко - също толкова често го правят и жените. Разликата е само в това, че когато те го правят, ровят в дамската си чанта, а това разсейва повече и губи много повече време от всякакво ровене по мъжките джобове :-)

8. Пак описваш конкретни ситуации, в които трудно може да се търси някакъв модел.

9. А не е ли така? При положение, че искате именно от нас да осигуряваме всичко за цялото семейство!? И не само, когато това наистина се налага, защото вие отглеждате децата, ами и преди това - за да сте сигурни, че ще го можем и после ;-)
цитирай
8. demoniceye - Я, я. :)
21.07.2008 14:15
Мъжете взеха, че се разсърдиха. :) Направо си ги разобличила Синди. :)
цитирай
9. rummi - предлагам да се включи
21.07.2008 14:31
узурпирането на дистанционното. с цел да превключват каналите на средно 30-40 секунди.


и на вниманието на @5 - ТОВА НЕ Е ВАДЕНЕ НА КИРЛИВИ РИЗИ. А ИНСТРУКЦИЯ ЗА ЕКСПЛОАТАЦИЯ НА ЧОВЕК ТИП МЪЖ :-)))))))))
цитирай
10. fenris - както обикновено ще ти опонирам :)
21.07.2008 14:37
"Мъжете никога не питат за пътя." Трябва да се срещаш с повече мъже!:))) Това беше шега, но аз знам, много които питат!
"Бъркат си в носовете и се почесват по топките на публични места." Не отричам, но ако ти пресъхне носа или те сърбят топките и ти би правила същото, ако имаше топки де! Гадно е да те сърбят повярвай ми! Но като жена не би разбрала това!
"Имат навика нежно да пощляпват половинките си отзад пред хора." Все едно само ние го правиме! Това е знак, че се радваме на дупетата ви! Ама ако не го оценявате....:)Притежание...това само жена може да си го помисли!(Само разсъждавам):)
"Има и такива докато жената говори, започват да говорят през нея". Това е типично и за двата пола, и особенно за нежният!
"Винаги знаят какво и как да се направи." Ами може би знаем, може би не, но ни бива да импровизираме!Важнто е да се свърши работа!
"Обичат да нареждат" Че кой не обича, вие също!
"Понеже ги мързи да си сложат „Hands free”. Познавам такива, които дават на половинката им да дигне телефона и да го сложат до ухото им! Така че ммммм, не важи за всички!
"Искат да бъдат изслушвани докато мрънкат..." Ами има го този момент! Веднъж се бях превърнал в много добър слушател и така станах кошче за душевни отпъдъци на целият кватал, даже София! Мъжът не злоупотребява с мрънкането, за разлика от нежвният пол! А когато той търпеливо ви изслужша и разбере за какво става дума и тръгне да говори вие си мислите че не ви изслушва!
"Техните проблеми са много по-значими от тези на жените". Вие не мислите ли същото? Отговори ми на моите въпроси моля те!:)
цитирай
11. cindy - :)
21.07.2008 15:02
@8 - Вярно са се разсърдили мъжете... Защо така? При cefulesteven не видях сърдити жени, да не би жените да имат и по-силно развито чувство за хумор. ?!?

@9 - предложвнието е прието, както виждаш.

@ 7 и 10 - Господа, напълно сте прави. Пък и не казвам, че всичко важи за всички. :)))))
Fenris, не виждам въпроси - това са си констатации. :)
цитирай
12. gahan11 - Аз такива мъже не познавам. Жените ...
21.07.2008 15:31
Аз такива мъже не познавам. Жените сигурно са наистина криви с такива индивиди около тях. Жената на cefulesteven беше далече по-привлекателна и свежа :-)
цитирай
13. breeze - Права си...донякъде / се казва/
21.07.2008 15:50
Аз пък много често се допитвам до жените...
Мисля че съм мъж.:))
Поздрав!
цитирай
14. cindy - Най-накрая и един мъж да ме подкрепи ...
21.07.2008 15:53
макар и донякъде :)))))
цитирай
15. fenris - синди
21.07.2008 16:03
аз също те подкрепям! Те жените са прави да се ядосват за тези неща! Но винаги може да се стигне до компромис!:)
цитирай
16. cindy - Fenris,
21.07.2008 16:08
знам че ме подкрепяш, след като такова хубаво лафче си бяхме спретнали преди няколко дена :)

А видях че си ме попитал накрая - дали не мисля, че проблемите на мъжете са по-значими. Не, не мисля :) Моите проблеми са ми по-важни от нечии други. Защото само от мен зависи да си ги решавам все пак :))))
цитирай
17. luminous - Не изчетох всички коментари,
21.07.2008 17:58
но допълвам по точка 4 - нещо, което ме влудява.
Появяват се отнякъде и още отдалеко започват да ти подвикват, обясняват или поръчват нещо без да се интересуват дали ти не си въвлечена в интересен разговор с друг събеседник или говориш по телефона ... резултата ти го каза - жената възпитано да млъкне. Освен това е длъжна да си насочи цялото внимание и енергия към г-на.
Но - да не забравяме, че не всички мъже са такива. А освен това - има и жени с подобен навик.
цитирай
18. aseng - Я пак, "cefulesteven се дразни от жените" ли?
21.07.2008 18:12
Аз не съм забелязал, а уж относително редовно му чета блога...
А иначе, не мога да не се присъединя към забележката-ако познатите ви мъже се чешат по топките на публични места, явно се движим в различна компания:).
А.
цитирай
19. cindy - Ами така е озглавил цял пост -
21.07.2008 18:22
за 10-те навика на жените, които най-много го дразнят.
Майтап да става :)))))))
цитирай
20. cefulesteven - Много сполучливо:)))
21.07.2008 21:42
Усмивки.
Разсмя ме. Не познах много свои досадни навици тук, но имам далеч по-досадни.
Няма да си ги признавам сега, а иначе персонажа ти е забавен.
Особено като си потърси телефона и пусне колата на автопилот.
Веднъж пътувахме така: един такъв каскадьор и неговата арт-менажерка. Не стига, че беше надул над сто и петдесет, с кола която като я гладеш и осемдесет не е безопасно да вдигне, ами започва да търси телефона, при което жената:

-Ако не престанеш с тези номера, веднага слизам!

Забележи, при скорост доста над сто и петдесет, при което, то не беше смешно, но се закисках, че заразих я със смеха и после цял ден си подхвърляме този лаф:)

Иначе, ако съм засегнал с онзи деншният пост жените, извинявам се.

Мотото което не писах беше: "И богинята си има свои слабости, но и слабостите си имат свое очарование."

Като се изключи дългото седене пред витрините, почти никой от осналите навици не ми е истински досаден.

:))))
цитирай
21. iram - Да кажа и аз, ако не преча
21.07.2008 21:48
Имам голям проблем, когато се окаже, че разбирам повече от мъжете в дисциплини, в които се смятат за колосални професионалисти. Реакциите варират, но са ужасно обидчиви, ако техният "капацитет" случайно се окаже недоносен.
Освен това не слушат изобщо с ушите си. Нямам представа с какво го правят, но избирателният слух им се отключва точно, когато усетят че не дознайват някъде. Патерицата с отдавна известни и изобщо не свързани с темата скучнотии се включва в употреба под наслов "нали това е твоята теза".
Нещата се оправят с диктофон. :)
Освен това пърденото им е много.
Пърдят у дома хей така, за да маркират територия сякаш. ;-)
Поздрави за поста, Синди! :)
цитирай
22. rembo - Синди, тези навици, за които говори ...
21.07.2008 23:13
Синди, тези навици, за които говори Стивън, са описани доста по-деликатно:0 в смисъл, това са навици, които не сме осънзавали много-много- докато опианите тук са доста известни и познати на всеки, запознат с материята:) Посъбери още, които не са толкова популярни:)
цитирай
23. rummi - аз съм от по-vintage поколението,
22.07.2008 00:49
когато разисквахме горните разлики не за да стигнем до компромис, а да стигнем до безкомпромисен sex. :-))))))))

сега нещата явно доста са се променили :-))))))))
цитирай
24. indiajane - za distancionnoto
22.07.2008 01:24
ne sym syglasna. Az kato go privatiziram, nikoj muj ne moje da mi go otkradne posle :)
цитирай
25. sweetivo - Към 2 точка
22.07.2008 07:43
ще добавя, че не се свеним да подпръцкваме и оригваме. Почесваме се не само по топките и освен това и доста понамирисваме.
цитирай
26. cindy - Здравейте на всички,
22.07.2008 09:36
не знаех че такива готини коментари са пристигнали по вечерно време и много се смях :)
Thank you, people! :))))))))
цитирай
27. hristam - А защо, искам да попитам аз,
22.07.2008 10:13
мъжа има неприятния навик да намеква на своята ВЕЧНО гола и боса половинка, че не е нужно да си купува ПАК тази рокличка или тези обувки, понеже има вече едни подобни?
Мен лично това много ме дразни, както и опита да се узурпира банята сутрин/все пак е минал през казарма, и за разлика от мен може да бъде по-експедитивен/, вечното мрънкане, че не съм достатъчно бърза преди излизане, сякаш не отиваме да се позабавляваме, а ще гоним влак, а когато все пак гоним влак, все се оказва, че нещо е забравил да свърши в последния момент.
Айде стига, че се ядосах вече! :))))))
цитирай
28. cindy - Я не се ядосвай! :)
22.07.2008 10:23
Има друг още по-готин момент нарича се "Къде са ми ключовете?" или пък мобифона. И се започва едно щуро търсене ......................... :))))))))
цитирай
29. luben - ех, синди..
22.07.2008 11:40
да знаеш колко пъти съм питал за пътя... и мисля, че само 1 на 100 от тях не сме се отзовавали на напълно нежелано място. Което си има чара, разбира се.

Да ти призная - помня 2-та пъти, когато благодарение на прелестното създание до мен не загубихме време с карти или да спирам да питам хорицата (апропо, така и до Цариград съм стигал - без майтап - някъде се бяхме затрили в Тракията и с питане - стигнахме до целта, което бе далеч по-лесно поради наличието на табели на повечето места от връщането у нас, когато главният път бе в ремонт и ... да не ти разправям какво обикаляне падна).

Абе готино е да има такива шаблонни различия и закачки между мъже-жени. От доста време не им се дразня, а само се кефя ;)
цитирай
30. cindy - ех, luben ... :)
22.07.2008 11:48
радвам се, че не ти пука и питаш за пътя :)
То добре като има кого да питаш - ами като няма ??? Пък и като каза табели - веднъж на морето пътувайки без карта и гледайки само табелите направо се заорахме в Делиормана, наоколо само кукуруз и за една бройка да минем румънската граница :))))) Жива душа не се мяркаше, но открихме верния път. Такива ми ти работи с табелите :))))
цитирай
31. sagitarius - Кой как се уреди...
22.07.2008 13:01
Каквито мъжете- такива и навиците им... И аз ежедневно се учудвам какви хубави и интелигентни момичета с какви простаци ходят. За себе си мога да кажа, че не ми е свойствен нито един от горе изброените навици. Поне не по този начин :-))) Всичко що не е в рамките на доброто възпитание, не се среща в моето поведение. Питането по време на път- само в краен случай! Защото преди пътуване към непознато място се подготвям като го гледам на карта, правя си маршрут. Когато ,обче, видя, че съм се объркал, питам без притеснения. А на красевиците рябва да им се забрани да шофират!!! Страшно е! От жените, които познавам и се разминавам по пътя, само около процент стават за шофьори... По въпроса за прекъсването- за жените е важно плямпането. Понякога си мисля, че на мое място спокойно мога да поставя манекен, и на девойката няма да и направи впечатление. Та от там, като имам да казвам нещо- се налага да пожертвам нарацията, за сметка на нещо важно (не само за мене, но и за нея, въпреки, че не го осъзнава, или ще го осъзнае след час-два, може и през друго прераждане :-)))) ) Проблемът в същност е в еманципацията. Жените решиха, че могат да се равняват с мъжете по всичко и навсякъде. А това е вредно! Това е мъжки свят, сигурно сте чували. Защото тук действат законите на логиката, гравитацията и пространственото мислене е от голямо практическо значение. Светът може и да не доживее да разбере женската интуиция, нужда от изговаряне на думи без нужда от коментар и представяне на решение... А да не говорим за физиологични проблеми, влияещи върху психиката на жената, траещи през половината месец! НО! Това съвсем не означава, че жените са по-долу от мъжете! Боже опази! Съвсем не!!!
Най-успешните жени са тези, които мотивират половинките си, оставят ги да вярват, че те командват парада, подкрепят ги, пазаят честта им. Но за съжаление такива жени са на изчезване, заедно със свестните и възпитани мъже. Заменят ги грубите селяни и кухте лейки ...
цитирай
32. cindy - Браво, Ники :)
22.07.2008 13:33
Голяма тирада си дръпнал! Хареса ми :)))))))
цитирай
33. sagitarius - Моля, Иванина ;-)
22.07.2008 17:04
Радвам се, че ти е харесала моята обстойна тирада :-))))
цитирай
34. mvasileva - Това е!
22.07.2008 22:47
Това, мили дами, е моят мъж. Не знаех, че и другите са толкова универсални. А, да, трябва да се срещам с повече мъже! Обаче, ако и те са същите - има ли смисъл!
Наздраве за тези, които са различни!
цитирай
35. cindy - @mavlaseva
23.07.2008 10:22
Има сигурно вариации по темата, но концепцията май е една и съща :) Карай да е весело ...
И наздраве, но сега е твърде рано :))))
цитирай
36. goldi - боже боже
06.01.2009 16:56
а вредните навици на жените, нима са по-малко или по-безобидни. На събиране с приятели и точно когато на всички им е най-приятно тя започва с цупенето ... хайде не слагай тези действия само като мъжки
цитирай
37. cindy - Ами не са -
06.01.2009 19:57
но за тях си има други постове :)
цитирай
38. kass - cindy
21.07.2009 09:21
хех,
Неволно започват да си подсвиркват като мине хубава жена покрай тях. Адски дразнещо наистина...
Като свършат някоя работа вкъщи после дълго разправят колко са изморени за да забележим, не че не сме забелязали, но те да си кажат за всеки случай...
Ако филма не им е интересен, почти никога няма да те оставят да го догледаш, ако ще и да си се вглъбила изцяло в историята...
Никога не носят чанта, че за какво им е? Нали си имат жена чиято чанта да напълнят с цигари, ключове и всякакви други неща...
Като им притрябва носна кърпа, очакват да им услужиш, защото този тип стоки не са им известни, че съществуват по магазините...
Мразят да ходят с жените си по магазините, но жена им трябва да отиде с тях, все пак някой трябва да помогне в избора на дрехи или обувки. За техниката не им трябват жени, там се оправят и сами.
Стягат се за излизане за по-малко от пет минути и после започват да мрънкат "Айде, айде, какво се контиш толкова?". Като че ли не могат да се стегнат след като жената е готова.
Жената споделя с тях, а те решават, че тя се оплаква и веднага се втурват да оправят нещата, които нямат нищо за оправяне...После не можели да ни разберат...
Ох, ако тръгна да пиша, цял роман мога да изпиша...Но да си признаем...Сладури са си нашите момчета, без тях светът щеше да е много скучен...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: cindy
Категория: Туризъм
Прочетен: 4115099
Постинги: 562
Коментари: 8978
Гласове: 20310
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031