Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.06.2009 17:58 - Пухльо или мутрагеньо
Автор: cindy Категория: Забавление   
Прочетен: 2595 Коментари: 4 Гласове:
1

Последна промяна: 05.06.2009 18:24




Жалко, че не си носех апарата, за да ви покажа нагледно какво означават тези понятия. Но все така се случва, материал за снимане изпада ненадейно и обикновено не съм оборудвана с фотоапарат.

Пухльо е хибрид между женски орган и мухльо, както се досещате, а второто е галено от "мутрак". Индивидът не можах да го причисля автоматично към една от двете категории, затова използвам повече епитети.

Случката е следната - стои трамвая на колелото на петицата на Съдебната палата. Седя си и аз кротко вътре, но в един момент забелязвам, че доста се заседяваме. Оказва се, че един индивид си е спрял колата на релсите и е зачезнал нанякъде. И даже не е афиширан мутрак с черен джип и "елементарен" номер, та да се разбере от раз, че това си му е навикът и така е свикнал да си спира. Колата е с нищо не забележимо синьо рено, но може и мутра под прикритие да се маскирала зад скромното возило. Доката се питам, какъв ли дебил трябва да си, за да спреш на линията и хич да не ти пука, хората се опитват да избутат колата, но нещо не се получава, май е натегнал и ръчната спирачка. Качва се един ентусиаст и вика -"Има ли 10-15 мъже да я избутаме тази кола?" Май не се намериха толкова много мъже наоколо. Паякът и той се е разсеял някъде и го няма. И така двадесетина минути, хората започват обяснимо да се изнервят, включително и аз. Псувам го наум и си викам "Бе, кой е тоя да си въобразява, че неговите работи са по-важни от моите и от тези на цял трамвай хора ?!? "

Пристига накрая паякът и почва процедура по заскобяването. По оживлението разбирам, че драйвъра се е появил отнякъде. Не мога да устоя на желанието лично да се запозная с него и слизам. Що да видя- онази комбинация от заглавието. Висок и едър, но се мазни на полицая като загоряла ученичка. Онзи нарежда да му махнат скобите и пухльо се качва в колата и пали. "Защо го пускате? Защо не го качвате на паяка?" - питам, докато онзи ме гледа злобно. Ако можеше да убива с поглед, сега нямаше пост да пиша. Полицаят обяснява на някого по тутурутката, че няма да вдигат колата, защото човекът бил дошъл. Е и какво - не знам да има такъв постулат, като е готова за качване да я катерят на паяка и онзи да си я търси, където трябва и да си плати за тарикатлъка. Намирисва ми работата на уговорки като ги слушам как нежно си хортуват. "Господин полицай, държа да направите акт на този човек" - заявявам, защото 20 мин чакане заради нечий хатър ме е изнервило достатъчно.
Той премества колата и слиза, полицаят му взима книжката под напора на общественото мнение - моето и това на един по-буден гражданин.

Обяснението на драйвъра е, че НЕ БИЛ ВИДЯЛ РЕЛСИТЕ!!!!!. "Така ли? - това тъпо обяснение ми дойде в повече - Как така не ги видяхте, това да не са меридиани или паралели, дето не се виждат?" - питам реторично. Онзи знае неговото - не бил ги видял. Полицаят обаче не го пита дали не е видял и двата, повтарям - ДВАТА знака бучнати точно на кьошето - "Паркирането забранено" и "Паяк дебне". "И не знаете, че има релси на колелото на Съдебната палата? Вие не сте ли от София? - питам. "От Бургас съм" - лъже ме най-нагло, въпреки софийския номер на колата. Полицаят си прави пас междувременно и решавам, че му трябва малко мотивация, за да си свърши работата. "Може ли да си запиша номерът Ви?  - естествено, че не може да ми откаже това внимание и му преписвам данните от табелката. Обещавам му - "Ще проверя дали сте направили акт на тази кола" - и й записах номера демонстративно.

Междувременно наоколо се мотае друг "орган" - от Градския транспорт. Според него драйвъра трябва да е глобен и за задържане на движението за 20 минути. Видя ми се сериозен човек и понеже си имах друга работа, не изчаках края на историята. Питам го "Вие ще проследите ли ситуацията с акта?". Уж ми обеща, но може и той да намаже нещо при размяната на финикийските знаци.

Както и да е - освободих напрежението, пък и пухльо може и да се замисли следващия път  като паркира върху трамвайни линии. Надявам се все пак да отнесе полагащия му се акт, колкото и наивно да звучи. А и да се чуди човек как изобщо кара като е толкова кьорав - ни релси вижда, ни знаци ...само паякът успя да фокусира овреме по обясними причини.

Кой ти даде книжка, бе пухльо? :))









Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. kass - Кой ти даде книжка, бе пухльо?
05.06.2009 18:59
вероятно друг пухльо...такава безотговорност и безхаберие като в нашата държава няма никъде...
цитирай
2. tili - Ооох!
05.06.2009 23:35
Не'ам думи :-((((
цитирай
3. cindy - kass,
06.06.2009 00:50
това, което най-много ме възмути в случая беше точно пълното му безхаберие.
И затова направих всичко възможно да му издействам глобата. Това сигурно възмущава разни хора, които имат някаква "солидарност" в такива случаи. Може би заради тази криворазбрана "солидарност" сме на това дередже.
Според мен пухльо трябва да си отнесе две яки глоби - за неправилно паркиране и за възпрепятстване на движението на градския транспорт.
Какво е отнесъл не знам, но не можех да си замълча. Ще стоя 20 минути заради него в трамвая и после сигурно благодарност трябваше да му изкажа, че си е преместил колата ?!?
Но понеже цялата държава е пухльовска и полицията й такава - на никой не му дреме къде паркира.
НО ДОКАТО ВСЕКИ СИ ТРАЕ НЕЩАТА НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНЯТ!
Понеже аз не си трая съвестта ми е чиста поне в този аспект. Но нищо или много малко мога сама да променя.
Надявам се поне хората да реагират, когато такива неща се случват около тях. Това е в основата на едно гражданско общество. Нарочно сложих поста в категория "Забавление", но по-скоро си е за "Политика".

Няма да гласувам за каквито и да са щат капути, ако не променят това статукво! Нека първо го променят, тогава ще гласувам!
цитирай
4. cindy - tili,
06.06.2009 00:53
ти немаш, но да знаеш аз колко думи имах...!
И колко цветисто се изразих! (без псувни естествено, не ми е в стила, но всичко останало, за което можеш да се сетиш ... :)))))))))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: cindy
Категория: Туризъм
Прочетен: 4117606
Постинги: 562
Коментари: 8978
Гласове: 20310
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031