Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.11.2008 16:47 - Рози от общината
Автор: cindy Категория: Други   
Прочетен: 1080 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 05.11.2008 17:07


Народът си го е казал :"Насила хубост не става." Но решили общинарите да ни правят хубаво, пък ние като по-елементарни люде, не го желаем Загрижили се да ни садят рози на мястото на двата паркинга. Да ни правят зелена площ, която да ни прочиства въздуха. Няма лошо, но защо точно сега са се сетили? Ами предизборно, как иначе? 800 бройки рози били предвидени за нас – но ние се опъваме и не щем, даже подписи събираме, само и само да се отървем от розите.   То и с нашата си зелена площ и детски кът и двата паркинга пак предизборно се сдобихме, по времето на Софиянски. Преди това имаше на тяхно място една неразорана „целинА”, на която децата ритаха футбол. След това ни „облагородиха” от общината, въпреки че парите за „вертикална планировка” сме си ги платили още с плащането на апартаментите. С разлика от една декада, доживяхме да ни се сбъдне планировката. Но тогава и дума не ставаше, че рози ще ни садят. Сега изведнъж – щете не щете, ще се радвате на розова градина, защото така е заложено в плана от – забележете 1982 година, когато и блоковете наоколо ги е нямало. Пък паркингите и зелената площ пред нас фигурират от десетина години, така че кой сега се е сетил да изрови този „розов план”?   Даже и фирма изпълнител вече има и розите „цъфнаха” на дневен ред. Но ние не спим, а бдим! Правим подписка – забележително сме задружни целия блок – и двата входа. Вчера събрание с представител на общината – парламентьор на „розовата” идея. Целият блок го дюдюка, барабар майките с децата, които би следвало да са фенки на идеята. Не че сме розофоби, цялата работа е, че първо – тези рози трябва да се поддържат и кой ще го прави това. Сигурно градинар ще трябва да си наемем. Като махнат паркингите, сигурно колите ще почнат между розите да паркират. Общинарят ни обещава подземен паркинг от другата страна на блока. Но ние не се ловим на такива въдици – ами първо го направете, после садете рози.   А когато стана дума за недомислицата пред съседния блог, която съм увековечила в един пост, не бил упълномощен да говори. Ето да видите как изглежда тази грозотия в настоящия момент.    
image



Ами на мястото на този Бизнес център можеше точно там да спретнат розовата плантация, която да ни прочиства въздуха, както сега ни убеждават. Защо тогава никой не се сети? Защото така се пълнели партийните каси, пък догодина има избори. Даваш на фирма поръчка от общината, пък тя после те подкрепя партийно. Фасулска работа, някои пълнят джобовете, други би трябвало да се радват на рози. Но пък ние нещо не сме навити – забележително единомислие и сплотеност сред съседите. Май за пръв път ни се случава и със сигурност ще успеем.
Venseremos! :)










Тагове:   общината,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. gothic - Ами кво! Изглежда си като грозотия! ...
06.11.2008 12:24
Ами кво! Изглежда си като грозотия! И на Симеон, малко преди входа на градинката Св. Троица вдигнаха едно такова чудо. Тез наща като чели се клонират, мамка му.....
цитирай
2. cindy - Отгоре погледнато
06.11.2008 14:07
е още по-грозно!
Може да му пусна и такава снимка. Това всъщност е парадоксът - строят такива недомислия, за да напълни някой джоба, а после решили да ни "разкрасяват".
Айде нема нужда ... :))))))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: cindy
Категория: Туризъм
Прочетен: 4126854
Постинги: 562
Коментари: 8978
Гласове: 20310
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930