Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.12.2010 22:38 - Какъв е смисълът на този блог?....
Автор: cindy Категория: Регионални   
Прочетен: 17774 Коментари: 29 Гласове:
26

Последна промяна: 15.12.2010 23:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg







image




Наистина се чудя?

Преди не ми беше чудно, явно го давах по инерция. Пусках мои постове или пък копирани постове (там, където съм знаела съм обозначавала автора) и изобщо не ми е пукало особено за смисъла.

Обаче, сега взех да се позамислям и затова много не ми се пише.

Добре, аз мога да навървя цяла поредица от постове от мои пътувания (да не кажа пътешествия, че е твърде претенциозно, тцъ, тцъ, брей...) , да накача сума снимки и текст, да им дам дата и час на появяване, но какво от това? Това само би "механизирало" процеса.

До сега май не съм пускала постове с нарочен час и дата. защото мен ме интересува как биха реагирали хората, на това което съм написала. Ако не ме интересува - чудесно, мога да го направя.

Това, което виждате най-отгоре е "Целувката" на Роден. Намира се в
Tate Modern в Лондон, даже се изненадах като я зърнах там на фона на авангардното изкуство. Пък както виждате, тя не е хич авангардна, направо си е класическа.

За какво ли пък съм я цъфнала баш тука? Ми, де да знам, така ми тече творческата "мисла" сигурно....

Добреееее, не ми се обяснява всичко, нека има творчество и за критикарите в крайна сметка.

Ами няма да се предрешвам на Наталка Симеонова, пък и както казва един мой познат поет тука - "да се намериш в текста и посланието"... Ми то такова няма, ама ако сте се намерили, още по-добре за вас.... :))))))))


Лека нощ с едно готино парче :)










Гласувай:
27



1. 4aiotgluhar4e - :)
14.12.2010 22:59
Синди, в тая късна доба и мен ме замисли. Все си казвах, че не разбирам порядките тук, но явно не съм само аз проста и неука. Като дойдох, най-прилежно прочетох правилата и от тогава гледам как системно се нарушават. На първа постоянно се кипрят копирки от други сайтове и от чужди блогове, въпреки че според модовете се подбират неща, дето имат елементи на творчество. Да, ама не! Да не говорим за цинизмите или за постингите от едно изречение, при това тъпо. А за това, че си написала името на Роден, направо ти благодаря! Тук видях сума ти авторски неща, откровено откраднати посред бял ден. И... бог високо, цар далеко...
Впрочем, Роден е бил голям хитряга, правил е по няколко по поръчка, все оригинали. Точно тази скулптура съм виждала в Ермитажа и много близка в Орсе, в Париж. И защо д не го постнеш - красота си е!
цитирай
2. cindy - Чаа'й малко...
14.12.2010 23:14
Сега нема да обиждаме Роден, дали е бил хитряга или не ... )
Това си беше нещо друго..., темата е различна, ако изобщо има такава.
Ако не си разбрала това си е силно интелектуален пост, дето нищо не би следвало да му се разбира... :)

Но понеже си се хванала за една нишка - ми проста и неука си, както казваш! А за това, че името на Роден ти е познато, би следвало да си посипеш главата с пепел! :))))


Хе-хе!:) Майтапя се, не се връзвай! :)
цитирай
3. 4aiotgluhar4e - Направо ме засрами :)
14.12.2010 23:34
Отивам на първа да чета мръсни вицове :)))
Може ли пепелта да остане за утре, че духа много силен вятър и нищо не мога да изгоря?
цитирай
4. cindy - Ъъъъ... как пък те засрамих? :)
14.12.2010 23:36
Пафкай си докато четеш мръсните вицове и после спокойно можеш да се поръсиш с пепелника :)))))


цитирай
5. wonder - Пътешествията ти-постинги са чудесни! :)))
15.12.2010 00:06
Прави го заради себе си и преживяването на стъпките си като спомен от мястото, в което си била. Когато се споделяш, хората винаги биват обогатени с нещо твое.
А Красота е за споделяне... по един или друг начин.
цитирай
6. cindy - Благодаря
15.12.2010 08:55
Сега даже доста се позагледах горе в скулптурата, май Роден всичко е казал и споделил :)

цитирай
7. sestra - Знаеш, че и аз съм почитателка на твоите пътеписи, cindy,
15.12.2010 11:04
но сега специално ти се изкефих, защото си е факт безспорен, че има неща, заради които харесваме и други, заради които не. Затова и ако някой се стреми към максимална популярност в някой сайт, например тук, не мисля, че е реалист. Или пък се изкушава от фалшиви ценности. Според мен важно е, че ИМА хора, които наистина ще те разберат и оценят, и харесат. Роден споделя същите ценности, той е авангардист по убеждение и принадлежност. Основният му принос в изкуството е развенчаването на класицистичния култ към "красивото", т.е. вече престореното, маниерното. "Прегръдката" наистина е класическа в ренесансов смисъл, мисля си, но тя е много ярък израз на бунта, който изразява Роден чрез творбите си. По това време има умора от култа към класиката, но Гръцката и Римска класика. Накратко и елементарно казано. Иии... полетът без крила? Да, човешкият начин :)))
цитирай
8. cindy - sestro,
15.12.2010 11:21
имаш интересен прочит на поста :)
Мен пък ме кефи в случая това, че колкото по-малко казва човек, толкова повече другите се замислят по въпроса.:)))

цитирай
9. masterpiece08 - :) Замислих се...
15.12.2010 12:27
В позата на една друга негова статуя ;) Знаеш ли, Синди, за краткото ми време тук се убедих, че единственото, което има смисъл от пребиваването ми в този сайт, е да споделям някои мои вкусове, предпочитания и мисли - не всички, а само онези,които аз реша и когато реша. Мен лично ме кефи възможността да се чувствам свободна, да коментирам, където ми е приятно и когато искам и да се съобразявам само със собствената си съвест и вътрешните си корективи. Не знам дали това е някакво разковниче, но така се чувствам добре! Има много постове по темата, но се спрях на твоя. Защо ли?;)))
цитирай
10. cindy - Ми щото съм готина, затова :)
15.12.2010 12:59
Според мен, ако има някакъв смисъл, това е, че човек може да намери съмишленици. Не казвам приятели, тук тази дума се използва под път и над път и не зная доколко хората влагат смисъл вече в нея.

Сега се разприказвах за древните цивилизации в коментарите към един пост и ми стана много интересно. Около мен няма хора с точно такива интереси и ако река да ги обсъждам, сигурно ще решат, че нещо снобарея или се правя на интересна. :) Пък тука кой ме знае :))))
цитирай
11. masterpiece08 - :) Точно!
15.12.2010 13:45
Ха, приятели - не само тази дума, с колко други също се злоупотребява и се премятат като словесни дъвки от уста на уста докато се изтъркат от смисъл!
Не само тук. Между другото веднъж споделих с "приятели" в реала едно необичайно преживяване и оттогава ме гледат все едно съм извънземно:)))
Харесах постинга, а пътеписите ти са направо пепел ;) - това е думичка, която ползваме с едно другарче за нещо, което е суперготино:)))
Поздрави и до скоро!:)
цитирай
12. cindy - :))
15.12.2010 13:55
Това за пепелта ми хареса. Пък си е и вярно - направо горя, докато ги пиша, толкова ми е готино. :)
цитирай
13. benra - ..
15.12.2010 14:52
обичам да пътешествам с теб, с веско, с бела-това е един от смислите на това място. Другият е да освободя мислите си-да им придам форма, да ги облека и да ги видя отстрани и през очите на другите-шарени,цветни, различни хора. Всъщност класиката винаги е авангардна и с-мисле-на
цитирай
14. pitagorid - Това не е оригиналът
15.12.2010 18:09
Разгледах твоята снимка на скулптурата на Роден "Целувката". Правилно е да се казва "Целувката" а не "Прегръдката". Това обаче не е оригиналът. Оригиналът се пази в Париж. Това е просто копие на същата скулптура, но не е правена от Огюст Роден. Ако човек се порови из интернет и направи сравнения, сам ще се убеди, че това наистина не е оригиналът. :)))) И понеже не е оригиналът може да се нарече и "Прегръдката".
В интернет има поне 200 снимки на тази прочута скулптура.
Колкото до това "Какъв е смисълът на този блог?" всичко е много просто. Смисълът зависи от конкретния потребител.
Приятна вечер Ива
Питагор
цитирай
15. pevetsa - Прегърнал своята любима, а тя одава му се ... ОБИЧ!
15.12.2010 18:12
А ти
мое Умно момиче
затвори очите
и виж небето
цветята
дъгата
и бягай
не спирай
дори глава не обръщай
само гледай дъгата
там под нея сме ние
ПРИЯТЕЛИТЕ ТВОИ!
цитирай
16. cindy - pitagorid,
15.12.2010 22:50
нищо, че си ми приятел, ама мнооо мразим някой да се изразява менторски и да ме поучава без да е съвсем наясно с мат'риала! Шегувам се, не го взимай навътре, но не си твърде прав в този случай. :)

Първо - в Тейт Модерн в Лондон има само оригинали, а не копия.
Второ - за да го напиша, значи съм сигурна в това. Да, наистина заглавието е "Целувката" (поправих го в текста) и това е един от ТРИТЕ оригинала, сътворени от Роден.

Ето ти официална информация от сайта на галерията:

http://www.tate.org.uk/servlet/ViewWork?workid=12718

Скулптурата си е оригинал и е правена ТОЧНО от Огюст Роден.

Нещо да кажеш? :))



цитирай
17. cindy - pevetsa,
15.12.2010 22:53
хареса ми!

Тук историята си е съвсем истинска - за тази скулптура му е позирала Камий Клодел, с която са имали доста бурна връзка. Затова е толкова впечатляваща, защото е ваел любимата си. :)

цитирай
18. cindy - benra,
15.12.2010 23:01
мерси за оценката. :)
Но коя е бела, не се сещам в момента?
цитирай
19. pitagorid - Цитат от 4aiotgluhar4e "...
15.12.2010 23:33
Цитат от 4aiotgluhar4e
"Впрочем, Роден е бил голям хитряга, правил е по няколко по поръчка, все оригинали. Точно тази скулптура съм виждала в Ермитажа и много близка в Орсе, в Париж. И защо д не го постнеш - красота си е!"
ОК!
Всъщност стана ясно, че Роден наистина е бил хитряга, защото е направил три еднакви скулптури на тема "Целувката". Вече съм наясно с мат`риала!:))))
Благодаря за забележката. Това наистина е интересна подробност около тази скулптура.
цитирай
20. krotalka - Пак разбунваш духовете...
15.12.2010 23:34
Пускай си снимките, на мен ми харесва да "пътешествам" с тях!
цитирай
21. cindy - pitagorid,
15.12.2010 23:49
мислех да ти дам този коментар като жокер, но и сам си го намерил.
Лека вечер! :)
цитирай
22. cindy - Kroti,
15.12.2010 23:56
с този пост специално нищо не буня! :)
Снимки ще има по-нататък, като му намеря смисъла на блога. :)))))
Майтапя се, като имам време ще подбера нещо. Всъщност много дестинации не съм ги "довършила", виси ми едно Милано още от лятото... преди това Лондон го претупах на две- на три, а пък за Турцията - едно обзорно постче и нищо друго.
Всъщност ми се иска май за Нюрнберг да напиша нещо, по специално за Дюрер, а и там около Гармиш Партенкирхен - беше толкова красиво, много хубаво ми става само като се сетя.:)
Но сега ми е много напечено, всяка вечер съм някъде и така до края на годината. Ако през уикенда ми остане време - ще пусна снимчици, да си попътешестваш :)


цитирай
23. d3bep - http://4. bp. blogspot. com/_a...
16.12.2010 10:41
http://4.bp.blogspot.com/_aRNIZQK3144/TPkyDKlwQiI/AAAAAAAABls/mez7sFo1hNs/s400/birthday-flowers-brick-nj.jpg

Честит рожден ден от мен!Здраве, щастие, любов, успехи!
И давай по - ведро :) блоговете са виртуална среда. Не ти трябва да се връзваш. Пиши заради сее си! Ти имай цел!
цитирай
24. cindy - Благодаря, да ти се връща :)
16.12.2010 15:43
Чудесен букет! :))
Получих за подарък наред с другите неща и "История на древните цивилизаации", така че ще бъда още по-аргументирана в дискусите. :))))

Но пък иначе, ако пишех само заради себе си, щех да си пишем "записки под възглавката" :) Щом човек пише тука гаче ли е и за другите.
Няма такова нещо като "писане за себе си" освен жанра "... мило дневниче..." :)

Айде лека вечер и наздраве малко по-късно! :)
цитирай
25. benra - синди
16.12.2010 17:19
bella2008.blog.bg
цитирай
26. benra - ооо,
16.12.2010 17:21
стрелче!
ЧРД, начи!
Това стрелците сте егати терците...готини разбира се. Пожелавам ти още много пътешествия и супер готини преживявания и не си слагай на сърцето някакви нищонезначещи щуротии
цитирай
27. d3bep - Наздраве и весел празник! Може би ...
16.12.2010 17:45
Наздраве и весел празник!
Може би трябваше да пуснеш тема, където всичк ида ти честитят!
цитирай
28. cindy - benra,
16.12.2010 23:14
мерси много и цунки, и гушки, както се казва тук. :)

Хе-хе, оценявам го, ще спазя всички пожелания! :))))

цитирай
29. cindy - d3bep,
16.12.2010 23:19
наздравето не е спряло :)

Влязох за малко и мерси за пожеланията, празника ще го караме още 3 дена като в приказките- яли , пили и се веселили....)
Такива постинги аз не пускам, пък и днес ми беше пълна лудница и нямаше време да видя честитките. :))
Стигат ми тези на живо - поне там хората си ме познават и обичат!
Благодаря ти! :))))

P.S. Пуснах такъв пост на майтап, ти си виновен за това!

Шегувам се и наздраве! :))))




цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: cindy
Категория: Туризъм
Прочетен: 4116916
Постинги: 562
Коментари: 8978
Гласове: 20310
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031