Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.11.2010 11:56 - Докато има балъци, ще има и тарикати
Автор: cindy Категория: Регионални   
Прочетен: 11012 Коментари: 24 Гласове:
22


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg




Получено по мейла:

" Пиша Ви, защото тези дни разбрах за нова схема за ограбване на граждани  , която е   много   добре измислена. Ако решите предупредете приятелите и близките си , за да им спестите пари и нерви.
Схемата работи по следния начин:
1.      Теглиш пари от банка, след което излизаш от банката и напускаш обхвата на камерите.
2.      Към теб се приближава добре облечем мъж, който се представя, като си казва само фамилията (може да Ви покаже документ някакъв, може и да не покаже) като служител на финансовото разузнаване или друга гръмко звучаща служба. Обяснява Ви, че касиерката на банката е допуснала грешка и парите, които току що сте изтеглили от банката са били белязани с прах и предназначени за проследяване на подкуп. Извинява Ви се и Ви предлага да говорите с управителя на клона, като той го набира по телефона и Ви го дава. Гласът по телефона Ви се извинява още веднъж и Ви обяснява, че ще ви изчистят парите и ще Ви ги върнат, но трябва да последвате мъжа, който Ви е пресрещнал.
3.      Тръгвате, но се оказва, че не Ви водят към банката, нито към полицията, а към сграда от държавната администрация, примерно НАП, НОИ и т.н, с обяснението, че там е централата на финансовото разузнаване.
4.      Като влезете, заедно с Вашия придружител във въпросната сграда, това обикновено не е от централния ход, където често има камери, а от някой страничен. Качвате се по стълбите поне 2-3 етажа и спирате на стълбите или в коридора, където към Вас се приближават още 2ма човека – „шефа”, с който сте говорили вече по телефона, както и още един господин или госпожа, които също имат/носят „белязани с прах пари”
5.      „шефът” предлага първо на другият господин/госпожа да махнат праха от парите и той/ тя – подават на „шефа” банкнота/банкноти от 10, 20 или 50 лева. „Шефът” ги взима и изчезва някъде из коридора, като се връща след няколко минути и дава обратно парите на г-на/г-жата.
6.      След което Ви казва да предадете Вашите пари. Ако ги дадете след секунди както „шефа” така и човека, който ви е водил през цялото време изчезват.
 
Бандата е минимум от 4-ри човека – 1н, който Ви е следил вътре в банката и който е сниман от банковите камери, но Вие никога повече не го виждате и не може да го познаете
2-ри който Ви пресреща, след като сте изтеглили парите. (1-ят му е предал информацията какво сте теглили и Ви е посочил, за да може вторият да Ви последва)
3-ти – „шефа”, който Ви взима парите, за да ги очисти от праха за белязане.
4-ти – случайния гражданин/гражданка, на който уж очистват парите преди Вас, докато Вие чакате на стълбите или в коридора в съответната държавна служба – НАП/НОИ и т.н
Крадците са изключително умели и имат разработени отговори, за Ваши въпроси от типа – защо не се върнем в банката или не идем в полицията, особено този, който Ви води от момента, в който напуснете банката до момента в който сам предадете парите за „очистване”…..
Възможно е да участва и вътрешен човек от банката – касиерка или друг служител, който Вижда какво теглите…..
 
Няколко неща, с които основно печелят Вашето доверие:
1)      Внимателни са и ако слушате не проявяват агресия ако ги следвате
2)      Знаят точно колко сте изтеглили – примерно една пачка с еди си какъв купюр или ще Ви кажат само купюра. В банките обикновено ще получите по 20 или по 50, или 100, рядко Ви дават пачки с по 10 лева, така че вероятността да познаят дори и да не са успели точно да видят е поне 33%, но минимум 25%. Най-разпространени са 20-то левките!!!!
3)      Участието на случаен гражданин, на който също „изчистват” парите от праха за белязане и му връщат парите.
 
Как да ги разобличите:
1)      Ако сте теглили пари и ви спре непознат теглете му една майна и максимално бързо се отдалечете сред повече хора, в такси или в колата или в градския транспорт и Вижте дали Ви следва. Ако можете да го снимате с мобилния си телефон ще е супер стига да сте достатъчно отдалечени от престъпника!!!!
2)      МВР не бележи парите с ПРАХ!!!!!!! Това отдавна не се прави. Използват се други вещества, но НЕ ПРАХ. Каже ли Ви някой, че по парите има прах поставен от МВР или друга служба, дори и на банката – НЕ Е ВЯРНО.
3)      Най-нормално е да Ви заведат или в банката или в МВР, ако Ви заведат към друга административна сграда не се връзвайте!!!!!!!!!! Икономическа полиция със сигурност е базирана с сграда на МВР, за финансовото разузнаване – не знам, но не мисля, че има структури в страната!!!!, или е към министерство на финансите или към МВР!!!!! Ако някой знае повече да сподели.
4)      Когато Ви предлагат да им предадете парите за очистване, това става в коридора или на стълбите, а не в стая – естествено не Ви издават протокол за приетите банкнотите, които Ви дават, но то стигне ли се до там вече е късно!!!!!! Но ако попитате за протокол имат отговор и обикновено Ви го казват троснато и раздразнително, за да спрете да питате!!!!!
5)      Обадете се на 112 и помолете да Ви свържат в полицията, дано да не е късно вече!!!!!!!
 
Пиша Ви всичко това, защото тази схема вече работи и има шанс да се случи на всеки от нас, на наш приятел или близък. Предупредете хората, на които държите!!!!!"





Гласувай:
26



1. hristo27 - Много ценна информация за незна...
02.11.2010 16:12
Много ценна информация за незнаещите!
цитирай
2. cindy - Dano
02.11.2010 18:39
da e cenna :))
цитирай
3. hristo27 - Внимание! Малко ретро, но още ...
02.11.2010 20:48
Внимание!

Малко ретро, но още се използва измамата "кукла":
Банкнота от 100 лв се "разваля" на дребни. Ти даваш 100, а на теб тариката ти дава 100 лв на дребно по 5 лв. Само, че тук само първата, втората, предпоследната и последната банкнота са по 5 лв. Другото е изрезки от шарени картинки!
По-често се практикува когато се плаща за стока на зеленчуковата борса в по-големи количества.
цитирай
4. cindy - Забелязала съм,
02.11.2010 21:28
че постоянно се опитват да пробутват стари номера.
Примерно излезе репортаж то ТВ за онези цени по пазарите 1.99 написани стотинките със ситни цифрички, прилича на 1.00 и забит колеца много надълбоко сред зарзавата. Все едно за левче ти го продават, а не двойно. Това е само пример и за други цени важи.
Дори и сума време след репортажа този номер продължаваха да го пробутват на пазара на "Граф Игнатиев" пред църквата "Свети Седмочисленици". Както и да дават цени за половин килограм и прочее дивотии. Купих лятото оттам едни череши -много едри, оказаха се нещо презрели и ги изхвърлих.
Май там се сбират отбор мошеници. :)))))

цитирай
5. bizcocho - Не знам какво да кажа, но подобни ...
03.11.2010 09:20
Не знам какво да кажа, но подобни неща не могат да не ме изумят...
цитирай
6. cindy - То не е номерът
03.11.2010 10:05
да те изумяват,
а да не те
измамят!

Глей и с рима го докарах даже! :)))))
цитирай
7. abanos - Благодаря!
04.11.2010 00:43
В нашата фирма това виси вече от два месеца на таблото за съобщения!Познато!Благодаря ти ,Синди,че го направи достояние на повече хора!Нека знаят!Браво,че се сети да го кажеш и тук в блога!
цитирай
8. cindy - На мен ми го пратиха по мейла
04.11.2010 09:15
Като бях в Търново, там пък на стената на една църквa, беше залепено предупреждение с други видове измами. Не си ги спомням точно, но хората трябва стават много внимателни само като чуят думата "ПАРИ"!
Да им светва червената лампичка, че някой се готви да ги пържи! :)))))
цитирай
9. demonwind - Затова в България е крайно време да се въведат
04.11.2010 16:27
пластмасовите пари - сиреч кредитните карти. Не че няма да ти скимират и бастисат картата, ама е далеч по-малко вероятно, а и това може да стане дори и да не си балък. Заради овцете парите в брой скоро ще излязат от обращение и подобни тарикати ще останат в историята. Само дето тогава ще се знае кога и в колко часа в коя тоалетна си бил и за колко време. Няма как, сами ще си докараме Биг Брадър и в домашните клозети ако трябва. Вселената може и да има граници, колкото и да е огромна, но човешката глупост е безгранична!
Преди няколко години насред Петте кьошета в София един абдал беше влезнал в едно печално известно обменно бюро, където го бяха "оперирали" с около 2000 кинта. Оня вдигнал див скандал, крещал, заплашвал, докато накрая към него не се приближил млад добре облечен господин, заедно с униформен (?!) полицай. Господинът му се представил като служител на МФ и заявил, че отдавна следят това бюро и сега е моментът да го хванат. За по-убедително дори казал на полицая да стои и да пази господин шарана "за да не го набият горилите" от охраната на бюрото. После взел парите за "доказателство" (сиреч останалите парици на балъка) и влезнал в бюрото. Там се видяло как показва някаква карта и веднага му отворили вътрешната врата. След няма и две минути на радиостанцията на "полицая" се чуло нещо, той казал на човека да стои там, където е, и на бегом потънал и той в бюрото. Което, разбира се, имало заден ход... Когато аз отидох да чакам трамвая там, ужиленият си блъскаше главата (буквално) в едно дърво, а вече истински полицаи се мъчеха да го озаптят, за да не я разбие... Минавайки покрай ченгетата, чух един чивилен, явно и той ченге, да казва: "Всеки е тъп толкова, колкото си може"...
цитирай
10. cindy - Ами те са си въведени :)
04.11.2010 16:39
Както и дебитните карти за разплащане.
Въпросът е, че хората нямат този навик, дори и където има пост-терминали пак предпочитат кеш.
Аз редовно плащам с карта и не нося много пари със себе си. Все пак за зор заман нося и банкноти някакви :)
цитирай
11. pisatelkata - ax tia idioti paraziti
04.11.2010 17:10
v balgaria ve4e ima tolkova mnogo idioti i paraziti 4e da se 4ydih ot kogo i ot kade da se pazih, tia xora ako gi popitah koi si ti zahto si se rodil i zahto jiveeh 4e vdignat ramene
цитирай
12. demonwind - За зор заман си трябва ;)
04.11.2010 17:49
И аз почти винаги плащам с карта, но понякога четците не четат карти от чужди банки (всъщност проблемът се наблюдава и в други европейски държави), така че малко кеш никога не е излишен ;)
цитирай
13. tili - А, стига бе!
06.11.2010 12:16
Още ли има такива балъци? Ако знаеш какво направих с едни телефонни кретени - стъжни им се живота. Разигравах ги два часа, накрая се изнервиха и като разбраха, че ги правя на маймуни ми теглиха една майна, която не остана безответна:)))
цитирай
14. cindy - Има ги всякакви :)
06.11.2010 12:32
Това му е шаренията на живота...
цитирай
15. reala - Извинявай сгреших при гласуването си :(
07.11.2010 08:46
Моля те, брой моят глас за положителен . Привествам съобщението ти !
цитирай
16. cindy - reala,
07.11.2010 10:54
не се коси, не обръщам внимание на минусите :)
цитирай
17. nakom - ха
07.11.2010 10:54
"НОВА".Тази схема била "НОВА".Чак се намери кой да ни предупреди за което.
Благодарим сърдечно
цитирай
18. cindy - "Нова" е според автора на текста
07.11.2010 15:09
Не взимам отношение, само цитирам.
Заяждането е безпочвено :)

цитирай
19. nakom - .
07.11.2010 15:55
че кой цитира глупости?
цитирай
20. cindy - Явно не умниците като теб!
07.11.2010 16:17
Те просто си пишат собствените глупости! :))
цитирай
21. nakom - Виждам особен чар в това
08.11.2010 14:04
да се излагаш със собствената си дейност, а не с имитация. :-)
Лично мое мнение е, че е една идея напред в еволюцията на глупостта.
Но, кой каквото си умее.
цитирай
22. cindy - Не разбирам ти пък за какво злобееш?
08.11.2010 14:33
Нито съм се държала лошо с тебе, нито сме се карали нещо. Това място е наистина откачено. Хора, които нито са те виждали, нито те познават, да им прави кеф да се заяждат и обиждат.
Ди ти имам радостите в животеца! :))

цитирай
23. dolsineq - Добре измислено, но сега като го ...
13.11.2010 17:05
Добре измислено, но сега като го знаем кой знае какво още ще измислят...
цитирай
24. cindy - Може още
13.11.2010 17:32
много неща да измислят, но само като чуеш думата "Пари", трябва вече да си нащрек! :))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: cindy
Категория: Туризъм
Прочетен: 4131294
Постинги: 562
Коментари: 8978
Гласове: 20310
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930